Inspiracje kulinarne

Babeczki dyniowo – gryczane

Foto by Agata Makowska

Kochani!

W weekend, gdy mamy troszkę więcej czasu na gotowanie, serwujemy sobie słodkie, zdrowe pyszności 🍪 Spójrzcie, co wyszło w naszej kuchni!

Bezglutenowe babeczki 🙂

Składniki (16 sztuk)

»1 jajo

»1 szklanka mąki sorgo

»1 szklanka mąki gryczanej

»200 g pulpy (przecieru) z dyni

»1 łyżeczka proszku do pieczenia

»1/2 szklanki ksylitolu

»1/2 szklanki oleju rzepakowego

»1/2 szklanki wody

Przygotowanie

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. Rozdzielamy równo do foremek na babeczki, do połowy ich obiętości. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 170 st. C.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *