Babeczki dyniowo – gryczane
1 października, 2019
Foto by Agata Makowska
Kochani!
W weekend, gdy mamy troszkę więcej czasu na gotowanie, serwujemy sobie słodkie, zdrowe pyszności Spójrzcie, co wyszło w naszej kuchni!
Bezglutenowe babeczki 🙂
Składniki (16 sztuk)
»1 jajo
»1 szklanka mąki sorgo
»1 szklanka mąki gryczanej
»200 g pulpy (przecieru) z dyni
»1 łyżeczka proszku do pieczenia
»1/2 szklanki ksylitolu
»1/2 szklanki oleju rzepakowego
»1/2 szklanki wody
Przygotowanie
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. Rozdzielamy równo do foremek na babeczki, do połowy ich obiętości. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 170 st. C.
Smacznego!
Poprzedni