Gryczana granola
Foto by Agata Makowska
Nie każdy przepada za musli lub za owsiankami.
O to alternatywa dla wszystkich, którzy lubią dodatki do śniadań pełne witamin i minerałów 🙂
Poniżej przepis na niestandardową granolę z kaszy gryczanej 👇
Składniki
100 g kaszy gryczanej niepalonej
50 g (4 łyżki) pestek słonecznika
50 g (4 łyżki) pestek dyni
70 g (5 łyżek) rodzynek
40 g (4 łyżki) siemienia lnianego
40 g (4 sztuki) daktyli bez pestek
30 g (4 łyżki) jagód Goji
250 ml (szklanka) 100% soku jabłkowego
łyżeczka cynamonu
łyżeczka kardamonu
Przygotowanie
Wszystkie składniki namocz w soku jabłkowym (około godziny). Piekarnik nastaw na 180 st. C. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, rozsyp mieszankę i piecz całość około 30 – 40 minut. Pamiętaj, aby co chwilę przemieszać granolę.
Smacznego!
Foto by Agata Makowska
Jeden komentarz
flowfitdietetyk
Super, że Ci się spodobał! Na zdrówko:)