Makaron ryżowy z tofu i brokułami
Pomysł na pyszny i szybki obiadek podsunęła mi moja 10-cio letnia córcia 🙂
Bardzo często, gdy ja dopiero zastanawiam się: “Co by tutaj zaplanować na następny dzień do jedzenia?”. Ona już wie!
Sypie pomysłami jak z rękawa…
Tak to już chyba jest jak dietetyk ma dzieci. Od najmłodszych lat, dba o to, co pociecha otrzyma na talerzyk…. A później role się zamieniają
O kulinarnych inspiracjach Agatki, napiszę jeszcze nie raz 🙂
Składniki (na 4 osoby)
»makaron ryżowy opakowanie
»tofu naturalne opakowanie
»brokuły 1 sztuka
»olej rzepakowy łyżka
»tymianek łyżeczka
»sól do smaku
»pieprz do smaku
Przygotowanie
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Brokuł kroimy na mniejsze różyczki, tofu w kosteczkę. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym smażymy kilka minut brokuł (aż będzie miał intensywny zielony kolor:). Następnie obok podsmażamy tofu z każdej strony i doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Całość podlewamy wodą i dusimy 5 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym.
Smacznego!
Foto by Agata Makowska