Inspiracje kulinarne

Makaron ryżowy z tofu i brokułami

Pomysł na pyszny i szybki obiadek podsunęła mi moja 10-cio letnia córcia 🙂

Bardzo często, gdy ja dopiero zastanawiam się: “Co by tutaj zaplanować na następny dzień do jedzenia?”. Ona już wie!

Sypie pomysłami jak z rękawa…

Tak to już chyba jest jak dietetyk ma dzieci. Od najmłodszych lat, dba o to, co pociecha otrzyma na talerzyk…. A później role się zamieniają 😂

O kulinarnych inspiracjach Agatki, napiszę jeszcze nie raz 🙂

Składniki (na 4 osoby)

»makaron ryżowy opakowanie 

»tofu naturalne opakowanie

»brokuły 1 sztuka

»olej rzepakowy łyżka

»tymianek łyżeczka

»sól do smaku

»pieprz do smaku

Przygotowanie

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Brokuł kroimy na mniejsze różyczki, tofu w kosteczkę. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym smażymy kilka minut brokuł (aż będzie miał intensywny zielony kolor:). Następnie obok podsmażamy tofu z każdej strony i doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Całość podlewamy wodą i dusimy 5 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym.

Smacznego!

 

Foto by Agata Makowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *